Een RIB boot is geen rubberboot!

ZAR Mini rubberboten

Het is de zoveelste zomer dat u heerlijk op een terrasje aan de waterkant zit. Turend over het water waar menig plezierboot passeert en waar de mensen keer op keer een ontspannen en tevreden indruk op u achterlaten. En iedere zomer weer heerst de gedachte om ook eens een boot te kopen. Iedere keer komt het er maar niet van. Waar moet ik beginnen met zoeken? Waar moet ik op letten? Wat komt er allemaal bij kijken? En bovenal, welke boot past bij? Herkenbaar?

Wat moet u weten over rubberboten?

Denk nu niet aan die goedkope plastic opblaasboten uit de speelgoedwinkel. Nee, een echte rubberboot is groot, stevig, kan zeer goed tegen een stootje en kan worden voorzien van een krachtige motor! Kwaliteit voor beginners dus! Daarnaast is zo’n opblaasbare rubberboot ideaal wanneer u niet al te veel opbergruimte heeft.Wanneer u online op zoek gaat naar een rubberboot kopen, is het handig dat u weet dat deze boten ook vaak ‘RIB boten’ worden genoemd. RIB is afkomstig uit het Engels en staat voor Rigid Inflatable Boat, letterlijk vertaald een stijve opblaasbare boot. ZAR Mini is dé dealer van verschillende hooggekwalificeerde rubberboten en RIB’s.

Een RIB boot is geen rubberboot!

Toch zit er wel een verschil tussen een RIB boot en een rubberboot en worden de termen soms door elkaar gehaald. Op zich logisch, want het verschil is soms nauwelijks te zien. Het zit ‘m namelijk in de bodem. Een rubberboot heeft een zachte bodem en een RIB heeft een verharde bodem, meestal van polyester of aluminium. Soms hebben rubberboten wel een verharde vloer, maar geen verharde onderkant waardoor men in de war raakt met de termen.Bij een rib boot is de onderkant altijd gemaakt van een verhard materiaal. Denk o.a. aan aluminium of polyester. Maar bij een rubberboot is het zo dat de onderkant altijd van een zacht materiaal is. Van de boven- of zijkant kunnen deze boten dus zeer veel van elkaar weg hebben. De onderkant moeten we niet verwarren met de bodem. Deze kan bij zowel een rib boot als een rubberboot van een verhard materiaal zijn zoals hout of kunststof.

Zar Mini AIR 10

ZAR Mini AIR serie

De ZAR Mini AIR serie is de ideale opblaasboot voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en kleine opvouwbare boot. Het is zeer eenvoudig in elkaar te zetten en gemakkelijk op te bergen. De ZAR Mini AIR lijn is ontworpen als tender voor motor- en zeiljachten. Het is uw ideale bijboot voor dagelijks gebruik. De hogedrukvloer kan worden opgeblazen tot 0,8 bar. Samen met de luchtkiel, die kan worden opgeblazen tot 0,35 bar. De ZAR Mini AIR is ideaal voor kleine stallingen in jacht of auto.Alle opvouwbare AIR-opblaasboten van ZAR Mini hebben een 5-laags versterkt hoogwaardig 1.100 dtex PVC-materiaal met een gewicht van 1.050 g/m 2 en een dikte van 0,9 mm. Alle PVC-naden van de ZAR Mini- buiskamers zijn gelast. Hoogwaardige materialen, gecombineerd met constant onderzoek en ontwikkeling, zijn de sleutel tot deze plezierige en succesvolle reeks.

Een rubberboot is stevig en eenvoudig te vervoeren!

Voordelen van een rubberboot zoals de ZAR Mini AIR, ALU en FUN ten opzichte van een RIB, is dat ze makkelijk te vervoeren zijn. De opblaasbare boot heeft meerdere luchtkamers die eenvoudig met een pomp zijn te vullen en te legen. Daarnaast zijn rubberboten in prijs stukken voordeliger en licht van gewicht.Dat maakt een rubberboot overigens ook uitermate geschikt als bijboot op het achterdek van een jacht. Het stevige rubber kan absoluut tegen een stootje en is daarnaast vaak voorzien van een extra stootlijn. Hiermee wordt de boot aan de randen beschermd tegen schade. Afhankelijk van het gewenste type buitenboordmotor, staat de rubberboot garant voor veel soorten watersport plezier!