Wat mag u verwachten van een ZAR RIB Lite en ZAR RIB DL?

ZAR-RIB-10-DL

De ZAR Mini RIB-lijn kent meerdere versies. De ZAR RIB LITE en de ZAR RIB DL zijn de typische standaard RIB-modellen. Daarnaast zijn er de RIB LUXURY en de RIB PRO modellen. Tenslotte is er nog het paradepaardje, de ZAR INTERCEPTOR. Uit de hele serie lichten we enkele prachtige RIBS toe, zodat u een beter beeld heeft van de verschillen, de typerende kenmerken en in welke prijsklasse u de beste ZAR RIB vindt voor elk budget. In dit artikel behandelen we de ZAR RIB LITE en ZAR RIB DL.

Wanneer spreken we van een RIB boot?

Omdat het assortiment van ZAR Mini volledig uit rubberboten en RIB’s bestaat, is het handig nog even kort uit te leggen wat de verschillen ook alweer zijn. Wanneer u wat minder bekent met de watersport en bootsoorten bent, ziet u namelijk nauwelijks het verschil. Het grootste verschil zit hem dan ook in de bodem. Een rubberboot heeft een zachte bodem, een RIB (Rigid Inflatable Boat, letterlijk: stijve opblaasbare boot) heeft een verharde bodem. Vaak is dit hard polyester of aluminium. Ook zijn de tubes en de romp bij RIB’s meestal van steviger materiaal.

De ZAR RIB LITE en ZAR RIB DL modellen

DE ZAR LITE zijn de instap-RIB-modellen. Deze zijn genummerd van LITE 8 tot en met 11 en kent als enige verschil met dezelfde nummers aan DL-modellen dat er geen lockers aanwezig zijn. De afkorting DL staat dan ook voor Deck en Locker, met dubbele bodem en boegkast. Bij de LITE-modellen heeft u dus niet de mogelijkheid om extra spullen op te bergen. Wel zijn ze gewicht geoptimaliseerd. In de RIB 8 en 9 DL past een brandstoftank van 12 liter. In de RIB 10 tot en met 12 DL past een brandstoftank van 24 liter in de boegkast. Als optionele uitrusting zijn er stuurconsoles en dubbele zitplaatsen (vanaf de RIB 10 en alleen voor de DL-uitvoeringen). Ook kunt u kiezen uit diverse zonnedaken, lenspompen, kussens en nog veel meer. Vraag ernaar bij uw ZAR-Mini dealer.

ZAR-RIB-modellen

Bovenstaande afbeelding kunt u ook aflezen voor de ZAR DL-modellen. Qua grootte en vermogen zijn ze exact hetzelfde, het gewicht en draagvermogen varieert echter. Met de ZAR Mini RIB-lijn kunt u gemakkelijk waterspeelgoed en buizen trekken met de twee geïnstalleerde D-ringen op de spiegel. Elke ZAR Mini heeft 3 hijspunten van Davit. Eén in de boeg en twee op de spiegel. De ZAR Mini modellen met een boegkast (DL-versie) hebben vier hijspunten. Door het lichte gewicht van de materialen kunnen de RIBS zeer gemakkelijk planeren, zelfs bij een kleinere motor. De romp is gemaakt van speciaal aluminium en poedercoat om corrosie en zout water te weerstaan. Optimaal vaarplezier is gegarandeerd.

Extra sterke ZAR Mini RIB van Hypalon

Alle ZAR Mini RIB’s zijn ook verkrijgbaar in CSM (officieel bekend als Hypalon van DuPont) met een speciaal ontwerp. CSM gaat veel langer mee dan PVC en is beter bestand tegen o.a. Uv-licht, zuur, alkaliën, zout water, hitte en kou. Bij ZAR maakt men gebruik van Hypatex, een van de beste materialen op de wereldmarkt van vandaag. Het wordt al 60 jaar geproduceerd. Alle PVC-naden van zijn gelast. Alle boten zijn standaard voorzien van een overdrukventiel dat uw binnenband beschermt, mits deze goed is opgeblazen. Hoogwaardige materialen gecombineerd met constant onderzoek en ontwikkeling zijn de sleutel tot succes van ZAR Mini. Elke boot doorstaat dan ook een zeer strikte kwaliteitscontrole voordat deze aan klanten wordt geleverd. En mocht er een foutje door de kwaliteitscontrole heen glippen, wordt u beschermd door een uitstekende garantie. Moet u de boot wel eventjes bij uw officiële ZAR dealer registreren.

Ervaar de unieke service van ZAR Mini!

Meer weten over de ZAR Mini LUX serie of alle andereZAR Mini modellen? U kunt bij ons altijd terecht voor advies, aankoop, reparatie en onderhoud. Wij zijn erkend ZAR importeur en hebben daarmee binnen de Benelux het exclusieve genoegen om dit prachtige bootmerk te mogen verkopen. Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of kom eens voor een bezoek aan onze uitgebreide showroom in Veldhoven.